Enkeleitä.









Surullisia pitää varoa. Enkeleitä. Ne eivät kestä parisuhteessa. Herkkyys käpertyy toisen tahdon mukaan. Ihan väärinkohdelluksi. Herkkyys on nopea oppimaan uusia tapoja katsoa. He ovat kylä omia itseään. Mutta katsovat niin kuin toinen tahtoo. Opettelevat näkemään toisen nuoteista synestesiallaan. Vahvoin värein, mauin, sävelin. Niin herkkyys on pieni kylä omia itseään.













Täytyy uskaltaa rakastaa vaikka elää. Muuten rakkaus kuolettuu. Täytyy jaksaa rakastaa. Vaikka toinen ei halua eikä jaksa. Täytyy antaa olla. Ei se toinen vain jaksa. Tässä rakkaudessa toinen hoitaa tunteet ja antaa kaikkensa. Toinen on välinpitämätön chillaaja. Ei osallistu mihinkään. Se on usein naisen osa. Jopa 
stereotypia. Se on raaka todellisuus.

















Hyvin laitettu todellisuus. Mikä maistuisikin joltakin. Monen todellisuuslajin todellisuus. Pieniä annoksia usein. Tänään olen herkutellut ja ahminut isoja annoksia todellisuuksia. Mieli ähkyssä. Ottanut imelyksiäkin mukaan todellisuuteen. En ole käyttänyt päihdyttävää tai stimulantteja. Pidän arkisesta kotitodellisuudesta. Paasto ei olisi pahasta. Että olisin kesällä hyvällä mielellä.



















Olisinpa silloin kasvanut henkisesti ylitse ihannemittojen Ihan sinun takiasi sen tekisin Tahdon olla parasta mitä olet koskaan hengessä nähnyt. Hengenkunnossa. Upeaa kuultavaa ja luettavaa. Ihmissuhdetaitoja bodaileva ihmissuhdetaitokaappi. Jaksaisin raskaita salaisuuksia, huolehtia ja jakaa. Auttaa.



















Kukoista todellisuus rakkautta, kauneutta, nippelitekemistä, arkea, herkkyyttä, mutta älä tyhmyyttä käytä menussa liikaa mausteenasi. Juotavaksi hiukan itsekkyyttä ja viileyttä ja kovuutta. Mutta ei juurikaan. Ei nimeksikään. Juhli säännöllisin väliajoin, pidä kutsuja. Hommi vaikka kissa.














Olen pehmeä herkkä sana. Kova sana se tulee vielä jonain päivänä olemaan. Kun tulevat pehmeät arvot maailmaan. Kovat arvot ovat rapistuttaneet runojensuonistot. Tukkineet. Pitää turvautua pelkkään toimintaan ja vieraantyöhön. Minä olen pelkkä harrastelijaduunari. Otan empatian vakavasti rakastaen. Ja burn outhan siitäkin kehkeytyy.


















Kuuntelen joskus niin syvälllisesti tunnettani, että keveys tulee kuuroksi, vain raskaus kuuntelee. Vaikka tasapainoinen kuunteleminen niillä molemmilla olisi parasta. Kummallista että joku niin hyvä ja puhdas voi tehdä keveyden kuuroksi. Anteeksi. Kyllä se keveys pian taas kuuleekin. En toivo silti mitään pintakeveyttä elämääni.

Kommentit

Suositut tekstit